2013 m. balandžio 23 d., antradienis

„Raptors“ vadovas: „Esame nepaprastai laimingi, turėdami Valančiūną savo komandoje“


Į NBA atkrintamąsias varžybas neiškopęs Toronto „Raptors“ klubas didžiausias viltis sieja su vidurio puolėju iš Lietuvos Jonu Valančiūnu. Klubo vadovai neabejoja, kad jau dabar itin sparčiai tobulėjantis lietuvis ateityje taps dar svarbesniu komandos krepšininku.

„Raptors“ klubo vadovas pasidžiaugė, kad Valančiūnas per pirmąjį savo sezoną atliko milžinišką šuolį į priekį ir tobulėjo kiekviename mače. 

„Nerastumėte kito tokio energingo ir draugiško vaikino, tačiau jo pečių kitą sezoną laukia daug išbandymų. Jonas puikiai supranta, ko iš jo tikimės. Jis jau pradeda suprasti, ko iš jo norime gynyboje, o puldamas jis jau dabar rungtyniauja puikiai. Jis tobulėja kasdien, – pažymėjo Colangelo. – Norime būti tikri, kad procesas tęsis. Netrukus jis sulauks 21-erių, todėl nenorime per daug ir per greitai juo pasikliauti. Tačiau kalbėti apie jį yra nepaprastai malonu.“ 



Valančiūnas per paskutinius du debiutinio sezono mėnesius demonstravo itin solidų krepšinį. Kovą jis vidutiniškai rinkdavo po 11,4 taško, atkovodavo po 7,3 kamuolio, blokuodavo po 1,1 metimo ir buvo pripažintas geriausiu mėnesio naujoku. 

Balandį lietuvio rezultatyvumas šoktelėjo iki 14,8 taško per rungtynes. Jis taip pat pridėdavo po 5,8 atkovoto kamuolio ir po 2,4 blokuoto metimo. 

„Raptors“ vadovai prisipažino, dėl Valančiūno pasirinkimo penktuoju numeriu 2011 metų NBA naujokų biržoje sulaukę daug kritikos, tačiau dabar jie yra laimingesni, nei bet kada.

„Mus kritikavo, nes Jonas į Torontą atvyko tik po metų. Tačiau dabar jis yra vienas talentingiausių NBA žaidėjų. Rasti tokį talentingą vidurio puolėją yra labai sunku. Negaliu įsivaizduoti, kad galėtume būti dar laimingesni, nei dabar savo gretose turėdami Valančiūną“, – tvirtino Colangelo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą