2013 m. balandžio 30 d., antradienis

D.Motiejūnas aikštelėje vėl nepasirodė

Donatas Motiejūnas, trenerio sprendimu, vėl nepasirodė aikštelėje ketvirtose rungtynėse prieš Oklahomos "Thunder" ekipą. Tiesa, šios rungtynės Hiustono komandai buvo pergalingos. "Rockets" rezultatu 103:105 namuose palaužė "Thunder" komandą ir serija tapo 3-1. Kitos rungtynes bus žaidžamos Oklahomoje ir dabar šeimininkai bandys užbaigti viską ir eiti į kitą etapą.

Tikimės, kad DMO gaus galimybę pajusti svarbių atkrintamųjų varžybų skonį ir paliks žymų pėdsaką tolesniose rungtynėse.

2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Š.Jasikevičiaus kelionė NBA lygoje


Pergalių simboliu Senajame žemyne tapęs Šarūnas Jasikevičius niekada neslėpė – jis nori išbandyti savo jėgas stipriausioje planetos krepšinio lygoje ir savo akimis iš arti pamatyti NBA „virtuvę“.
„NBA – viso mano gyvenimo svajonė. Nekantraudamas laukiu dienos, kai ten galėsiu išbandyti save“, – pasibaigus 2004–2005 metų sezonui tvirtino lietuvis.
Tris sezonus iš eilės Eurolygos čempionų titulą su Barselonos „Barcelona“ (2003 m.) ir Tel Avivo „Maccabi“ (2004 ir 2005 m.) laimėjusiam gynėjui Europoje trūko naujų iššūkių. Todėl pareiškęs norą persikelti už Atlanto netruko sulaukti NBA komandų susidomėjimo. Galiausiai krepšininkas rinkosi tarp dviejų pasiūlymų – Klyvlendo „Cavaliers“ ir Indianos „Pacers“.

2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

Be Motiejūno žaidusi "Rockets" pergalės nepasiekė jau antrą kartą


Dar vieną pralaimėjimą Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) atkrintamosiose varžybose patyrė Donato Motiejūno Hjustono „Rockets“ komanda, išvykoje 102:105 (28:29, 27:28, 17:21, 30:27) turėjusi pripažinti Oklahomos „Thunder“ pranašumą.
Serijoje iki keturių pergalių „Thunder“ krepšininkai pirmauja jau 2:0.
Labai gaila, tačiau D.Motiejūnas šiame susitikime nuo atsarginių suolo nepakilo.
Jamesas Hardenas (11 atk. kam., 6 rez. perd.) pelnė 36, Chandleris Parsonsas – 17, Patrickas Beverley (12 atk. kam., 6 rez. perd.) – 16, Carlosas Delfino – 11 taškų.
Jeremy Linas per 20 minučių pasižymėjo 7 taškais ir dėl krūtinės skausmų turėjo palikti aikštę anksčiau laiko.
Nugalėtojams taip pat mačo viduryje susižeidęs, bet į aikštę visgi grįžęs Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas (9 rez. perd.) surinko po 29, Serge‘as Ibaka (11 atk. kam., 6 blk.) – 12, Thabo Sefolosha – 11, Kevinas Martinas – 10 taškų.
Trečiosios serijos rungtynės Hjustone vyks balandžio 28 d. rytą Lietuvos laiku. 

2013 m. balandžio 24 d., trečiadienis

Jonas Valančiūnas grįžo į Lietuvą

Viena iš didžiausių Lietuvos krepšinio žvaigždžių, NBA rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas, šį vakarą apsilankė Vilniaus "Siemens" arenoje ir stebėjo savo buvusios komandos, "Lietuvos ryto", rungtynes LKL pusfinalyje prieš "Prienus". Sirgalių Valančiūnas buvo sutiktas audringais plojimais. 

NBA naujokų biržose pašaukti lietuviai, niekada nežaidę NBA

Eurelijus Žukauskas
















2013 m. balandžio 23 d., antradienis

„Raptors“ vadovas: „Esame nepaprastai laimingi, turėdami Valančiūną savo komandoje“


Į NBA atkrintamąsias varžybas neiškopęs Toronto „Raptors“ klubas didžiausias viltis sieja su vidurio puolėju iš Lietuvos Jonu Valančiūnu. Klubo vadovai neabejoja, kad jau dabar itin sparčiai tobulėjantis lietuvis ateityje taps dar svarbesniu komandos krepšininku.

„Raptors“ klubo vadovas pasidžiaugė, kad Valančiūnas per pirmąjį savo sezoną atliko milžinišką šuolį į priekį ir tobulėjo kiekviename mače. 

„Nerastumėte kito tokio energingo ir draugiško vaikino, tačiau jo pečių kitą sezoną laukia daug išbandymų. Jonas puikiai supranta, ko iš jo tikimės. Jis jau pradeda suprasti, ko iš jo norime gynyboje, o puldamas jis jau dabar rungtyniauja puikiai. Jis tobulėja kasdien, – pažymėjo Colangelo. – Norime būti tikri, kad procesas tęsis. Netrukus jis sulauks 21-erių, todėl nenorime per daug ir per greitai juo pasikliauti. Tačiau kalbėti apie jį yra nepaprastai malonu.“ 


Atkrintamosios: Rockets sutriuškinti, Motiejūnas atakavo be klaidų

Pirmose atkrintamųjų varžybų rungtynėse NBA vicečempionai nepasigailėjo Hiustono 'Rockets' krepšininkų ir sutriuškino juos rezultatu 120-91. Serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Donatas Motiejūnas žaidė epizodiškai ir per nepilnas 5 minutes pelnė penkis taškus (2/2 dvitaškiai, 1/1 baudos)

Tikimės, kad kitose rungtynėse Raketoms pavyks atsitiesti ir sukovoti.


2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Šaro statistika NBA

Vienas geriausių Lietuvos įžaidėjų tris sezonus iš eilės bandė savo jėgas stipriausioje pasaulio lygoje. Š. Jasikevičius du sezonus atstovavo Indianos "Pacers" ekipai ir vieną praleido "Warriors" gretose.

Štai ir visų trejų sezonų statistika:


Ž.Ilgausko nesportiniai veiksmai NBA


2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Jono Valančiūno sezonas skaičiais

Nors iki reguliariojo sezono pabaigos dar liko keletas dienų, Toronto Raptors dar žais paskutiniąsias sezono varžybas, tačiau žinant, jog atkrintamosiose Raptors tikrai nebus, galime pažiūrėti kaip atrodė geriausio Lietuvos krepšininko statistika pirmajame jo sezone už Atlanto.

Raptors centro skaičiai, kaip pirmajam sezonui, yra ganėtina neblogi: 8.8 taško per rungtynes 6 atkovoti kamuoliai bei 1.2 bloko per rungtynes.

PPGRPGBLKPG
8.86.01.2

Per 61 varžybas Jonas pelnė 536 taškus, atkovojo 365 kamuolius, atliko 45 rezultatyvius perdavimus bei išrašė 75 blokus. Krepšį sezono metu atakavo 56 % taiklumu.

Jonas yra įsitaisęs pajėgiausių lygos naujokų dešimtuke, taip pat neseniai buvo paskelbtas Kovo mėnesio naujoku.

Galime didžiuotis turėdami tokį talentingą žaidėją bei laukti žymiai sėkmingesnio sezono kitais metais.

2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Hiustono 'Rockets' šansai šių metų atkrintamosiose varžybose

Donatas Motiejūnas šiemet bus vienintelis lietuvis žaisiantis NBA atkrintamosiose varžybose. Nors nenumaldomai artėjant atkrintamosios Donato žaidimo minutės taip pat pastebimai mažėja, pasvarstyti kiek toli 'Raketos' šiemet nužengs mes tikrai galime.

Nors atkrintamosios startuos tik kitą pirmadienį, Rockets jau yra užsitikrinę vietą atkrintamosiose varžybose ir veikiausiai surems ginklus su San Antonio 'Spurs' krepšininkais.

San Antonio 'Spurs' laikomi vienais rimčiausių kandidatų laimėti žiedus šiemet, tačiau Rockets yra viena jauniausių ir sunkiausiai nuspėjamų ekipų NBA lygoje. Greitas tempas bei komandos lyderio James'o Harden'o žaidimas turėtų būti lemiami veiksniai, norint sėkmingai pakovoti su šia rimta ekipa.

'Raketos' reguliariajame sezone įveikė visas ekipas, išskyrus Majamio 'Heat' bei Denverio 'Nuggets', bent vieną kartą. Visos keturios dvikovos su 'Spurs' krepšininkais buvo neįtikėtinai atkaklios ir vyko taškas į tašką.

Tad, nors 'Spurs' ir yra laikomi favoritais žaisti bent jau konferencijos finale, Raketos gali pateikti labai malonių siurprizų visiems, kurie palaiko lietuvius už Atlanto ir bent jau suteikti mums gerą septynių varžybų reginį.











2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

D.Motiejūnas prie svarbios „Rockets“ pergalės pridėjo 7 taškus

Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate Hjustono „Rockets“ klubas ir Donatas Motiejūnas svečiuose nugalėjo Sakramento „Kings“ komandą. D. Motiejūnas mačą pradėjo ant atsarginių suolelio, o vėliau per 11 minučių įmetė 7 taškus. Kaunietis pataikė 2 dvitaškius iš 4 ir 1 tritaškį iš 3, atkovojo 2 kamuolius, kartą suklydo ir 2 sykius prasižengė. Iškovodami šią pergalę, "raketų" komanda beveik užsitikrino vietą atkrintamosiose.

Jonas Valančiūnas patyrė traumą

Nors Toronto "Raptors" iškovojo pergalę, tačiau praėjusios nakties rungtynėse J. Valančiūnas patyrė kaklo traumą. Jis, atakos metu, nesėkmingai susidūrė su komandos draugu Rudy Gay. Iš arenos krepšininkas iškart buvo išvežtas į ligoninę. Iki traumos Valančiūnas sužaidė 23 min., per kurias pries kanadiečių pergalės prisidėjo 8 taškais (2/3, 4/4 baudos), 3 atkovotais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais, 1 perimtu kamuoliu ir 1 blokuotu varžovo metimu. Lietuvis taip pat 2 kartus suklydo ir 5 sykius prasižengė. Krepšininko agento žiniomis, Valančiūnas jaučiasi gerai. 

Žemiau galite pamatyti susidūrimą :

2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Valančiūnas tapo NBA mėnesio naujoku

Vidurio puolėjas iš Lietuvos Jonas Valančiūnas paskelbtas geriausiu NBA lygos Rytų konferencijos kovo mėnesio naujoku. Toronto „Raptors“ ekipos aukštaūgis praėjusį mėnesį per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 11,4 taško, atkovodavo 7,3 atšokusio kamuolio ir blokuodavo po 1 varžovo metimą. 

Tarp visų lygos naujokų lietuvis kovą buvo pirmas pagal atkovotus kamuolius, blokus ir dvitaškių taiklumą.

Analogišką apdovanojimą pelnė geriausiu naujoku Vakarų konferencijoje pripažintas Portlando „Trail Blazers“ klubo gynėjas Damianas Lillardas.