2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Marčiulionio karjeros skaičiukai

1989 11 03 buvo, kai į aikštelę įžengė vienas geriausių kadanors NBA žaidusių europiečių - Raimondas Šarūnas Marčiulionis.


Per septynis sezonus, kuriuose patyrė keletą labai rimtų traumų jis žaidė su Warriors, Sietlo Supersonics bei Sakramento 'Karaliais' Kings. Sužaidė 363 rungtynes pelnydamas 4631 taskus. Vidutiniškai per karjerą rinko po 12.8 tasko. Rezultatyviausias varžybas sužaidė pelnydamas 35 taškus pries New Jersey Nets kluba 1992-aisiais.

2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis

J.Valančiūnas buvo vienas naudingiausių rungtynėse prieš Šarlotės "Bobcats"

Šios nakties rungtynėse Jonas Valančiūnas ir toliau rodė savo gerą formą, bei džiugino žiūrovus savo įspūdingais dėjimais. Lietuvis per 31 minutę surinko 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius, blokavo du metimus, tačiau 5 kartus prasižengė ir pora kartų suklydo. Tai jau trečios varžybos iš eilės, kai Jonas renka dviženklį taškų skaičių ir būna arti dvigubo dublio.

Deja, Linas Kleiza trenerio sprendimu nerungtyniavo.

Žemiau galite pamatyti visus Jono Valančiūno epizodus prieš Šarlotės "Bobcats" ir pilną statistiką.





2013 m. kovo 19 d., antradienis

Macijauskas ir jo NBA košmaras

Dižiausia gyvenimo klaida ar trenerių nemokėjimas išnaudoti vieno iš geriausių visų laikų Europos snaiperių? Štai kur klausimas į kurį kiekvienas tikras lietuvis atsakytų: 'Bryanas Scottas nevykėlis... kaip galima neduoti šanso tokiam žaidėjui...'  Metai praleisti NBA Arvydui tapo tikru košmaru ir šie skaičiai kalba patys už save - per visą savo karjerą NBA jam pavyko pelnyti 44 taškus. Belieka tik įsivaizduoti, ką jis galėjo iškrėsti ekipoje, kurioje vadovauja tolerantiškas europiečiams bei taktiškas treneris.

Kas gi nutiko Martynui Andruškevičiui?

Turbūt visi prisimename šį begalo aukštą, bet ne visai tvirtai sudėtą, kadaise buvusį perspektyvų, krepšininką. Tačiau nedaugelis žino, ką jam teko patirti dar būnant NBA komandoje.

Martynas buvo sunkiai sužalotas po kivirčo su komandos draugu dukterinės NBA lygos Dakotos „Wizards“ ekipoje. Po amerikiečio Awvee Storey smūgio per treniruotę lietuvis krisdamas galva trenkėsi į grindinį ir patyrė smegenų sukrėtimą, jam įtrūko kaukolė ir kairėje smegenų pusėje atsirado dviejų centimetrų dydžio hematoma.

Ši skaudi nelaimė galimai užvėrė ir taip menkas jo galimybes įsitvirtinti stipriausioje pasaulio lygoje.

2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Valančiūnas buvo arti dvigubo dublio

Praėjusią naktį Jonas Valančiūnas sužaidė iš tiesų įspūdingas rungtynes prieš Majamio "Heat" ekipą, kuri iškovojo 22-ą pergalę iš eilės. Nors Jono atstovaujama Toronto "Raptors" ir patyrė nesėkmę, tačiau lietuvis pelnė 18 taškų bei atkovojo 7 kamuolius. Kitas lietuvis, Linas Kleiza, aikštėje nepasirodė.

Šioje nuotraukoje galite pamatyti pilną J.Valančiūno statistiką :


2013 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Sveiki atvykę!

Sveiki, mielieji skaitytojai, užsukę į mūsų blog'ą. Jame apžvelgsime NBA lietuvių pasiekimus stipriausioje krepšinio lygoje pasaulyje. Savo blog'e rašysime ne tik naujienas, rezultatus, tačiau prisiminsime ir tokius NBA žaidusius lietuvius kaip Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis bei kitus. Tikimės, jog Jūs seksite mūsų įrašus bei, mūsų pagalba, sėkmingai plėsite žinias apie NBA lietuvius.